Tuesday, August 2, 2011

dalam madu ada racun

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Tuesday, August 02, 2011
betapa bertuah dan beruntung nye bile jadi yang palong muda.
betapa beruntung dan bertuah nye bile buat cool dengan orang Walau kadang-kadang menggelegak tapi cool kan aje.

ahad the last shaaban rezeki datang tanpa diundang. otulah nikmat Tuhan.
dorang senior di public bank dapat bonus berbulan bulan kan. and the most lucky is me. orang itu nak blanje orang itu nak treat. orang itu nak bg makan nasi ayam orang ini nak bagi makan nasi ulam orang sana belanja makan ABC orang sini bawa goreng pisang panas...

waaaahhhhh ahad yang penuh dengan kenikmatan.... alhamdulillah, sempat merasai nikmat berterawih pada malam 1 ramadhan... dalam penat dan perut kosong, mampu jugak lah solat 8 rakaat. hampir give up. tak tipu. terketar lutut i... dengan panas nye, dengan lapar nye.. but Alhamdulillah, i'd gone through with it. coz memang dari awal niat taknak miss tarawih pertama, nanti ramadhan datang tanpa ada feel.. hehehehe

Isnin yang penuh dengan emosi. berduka lara.. when it comes to work, the staff here really frustrated now... pening kepala dengan relief manager. when the branch manager is forced to bercuti, the relief manager comes. when he is here with us, ayooo!! teh relief manager ni lebih hebat dari auditor..
sepanjang ahad jek, aku dah 2 kali menghadap die, kes tak satisfied dengan loan processing.
and isnin semalam, my 3 cases submitted in the morning, tak approve pon lagi when the clock showed at 6.. biasa nye, when the processing stages ended at the morning, by petang dah boleh release dah loan. frust taw..

I do wish i will have strength for this whole ramadhan. i do wish i wouldnt skip the tarawih. im cared. because there are high chances for me untuk ponteng tarawih. bertarawih di rumah pon akan jadi malas bile dah penat-penat balik dari kerja.. BTW, rate untuk personal loan di public bank turun sempena promotion raya. from 1 - 31 August the rate for loan untuk tenure 20 tahun frop from 5.20% to  4.88%! sangat menarik, sebab other banks tak offer promotion macam ni. so grab the opportunity to apply for the personal loan ok.. and me will grab the opportunity untuk berbuka puasa di ofis, beramao-ramai bentang tikar. weee

1 Orang Terasa Hati:

aReLaN on August 2, 2011 at 1:13 PM said...

dugaan betul puasa n keje ni.msti lalok je satu hari tgg nk bkk pose.g keje pon rsenya melepak je kt port tdo.hahaha

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez