Monday, January 31, 2011

jangan semua benda dibuat main-main

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Monday, January 31, 2011
berikut merupakan maklumat lanjut aktiviti yang berlangsung, yang mana saya turut join sama.

Program : Timbalan Naib Cancelor (TNC) Cup Uniten 
Tarikh : 15 & 16 January 2011, 22 & 23 January 2011
Hari: Hujung minggu Sabtu dan Ahad
Tempat : Padang Muadam Shah
Peserta : Team Sixers dan penyokongnya

Saya join bukan sebagai pemain bola mahupun goal keeper. 
Saya join sebagai supporter, fan, kawan dan sebagainya. 
ini ialah final sem saya dan kawan-kawan. so our batch taknak tertinggal join aktiviti begini untuk kali trakhir nya. walopun ramai gurl-gulr yang turun berpanas dan berhujan di padang bola untuk menyokong pakwe masing-masing, saya dan sebilangan kecil kaum hawa yg lain turun tuk support batchmates jek. kami tade pakwe tapi ada kawan. heeee

Team Sixers

 warming-up




mereka beraksi

 kami menyaksi

 mingu pertama hari pertama


 minggu pertama hari ke-2

minggu ke-2 hari pertama

final...

Finally, Sixers dapat tempat ke-4 jek..
takde rezeki nak merasa medal di final sem.
akan berkaksi lagi di Student Representative Council (SRC) Cup, 
against top four teams from Kampus Putrajaya.  Good luck la K....
OWH owh credit to aimi for the pics. i curi gambar die kat fb. hehehe

pengalaman yang berharga, since ini  adalah peluang terakhir tengok
batchmates lawan bola dalam TNC Cup. lepas ni da grad, da takde da team sixers,
team batch 6 uniten muadzam shah.. alhamdulillah for the opportunity.

tapi yang tak sedap dipandang dan diperkatakan, dalam sebuk duk main-main
jangan la sume pon nak main-main... main bola, jangan sampai terabai solat..
kalu match pagi, insya Allah takde masalah. 
tapi kalu match pukul 4 petang, ape yang diperhatikan,
ramai yang burnt solat asar. 

padahal masjid muadzam shah kat sebelah jek.
tak tipu. masjid sangat dekat dengan padang. 
and even, time azan asar berkumandang pon, rasa hormat ada.
perlawanan di berhentikan seketika. 
tapi solatnye, tak jugak didirikan lepas perlawanan tu.
kalu setakat rasa hormat pada azan, itu tak memadai.

itu isu solat... ermm think. think. think. kalu diri sendiri tak terjaga,
macam mana masa depan keluarga?
kalu yang laki nye, diri sendiri tak jaga solat, macam mana nak didik anak dan isteri kelak?
tegur anak tak solat, walhal diri sendiri pon terumbang-ambing.
macam mana nak jadi imam untuk anak dan isteri. malu nanti diri sendiri..
sama juga halnye dengan perempuan... sebab solat semayang ni,
benda penting tapi diremeh-temehkan oleh orang sekarang...

ini ialah peringatan tuk semua. untuk saya, pembaca,
pemain bola, penonton bola dan semua.
enjoy enjoy jugak. maen-maen jugak. tapi solat jngan lupe =)
moga saya juga lepas ni tak ambil enteng soal tiang agama kite ni...

PEACE NO WAR~


4 Orang Terasa Hati:

nurul hafizah mohd shopki on February 1, 2011 at 5:36 PM said...

setuju dgn awak! jejaka2 bnyk burn je solat tanpa rasa bsalah. if we ckp lelebih kata kuta menggelabah la ustajah la ape kann. haih.

Cik Bee on February 1, 2011 at 5:51 PM said...

hahahaha.. tu la... susah la kalu nak kene tunggu jadi usatzah baru bole berkata-kata.. tp awak, laki n pompuan pon sama naik je

faezah hamid on February 9, 2011 at 9:10 AM said...

itula pasal yu olss.
i geram sgt2 tau.
selalu nampak muke je ensem badan sasa petak petak auwww!
tapi harammmm..
sedih kan?
:(

Cik Bee on February 12, 2011 at 9:37 AM said...

faezah hamid:

sangat sedih...muka cantik dan hensem tak cukup sayang...

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez