Monday, November 8, 2010

baby is manja dan sweet

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Monday, November 08, 2010
baby tu bayi..
tapi kenapa boipren duk asik gurpren die baby jek..
takde plak nak panggil bayi... sungguh diskriminasi bahasa!

ok sudah sudah..
maw bercerita pasal adam
ini bukan adam hassan
ini adam nu'aim bin mazlan bin ibrahim

tiba-tiba pagi ini saya risau.. sekarang umur nya 6 tahun
tahun depan da 7 tahun. akan ke sekolah, da darjah satu.
tetibe jek risau bile die merengek-rengek minta makan nasi untuk makan pagi.
dan lepas tu nak maen komputer. nak maen game.

"kak ah, lepas ni ka ah bg komputer dekat adam pulop ek"




saya risau.. die manja. cakap pon pelat lagi.
makan pon nak kena suap lagi
die kidal. makan pon tak pandai. kena guna sudu n garfu. guna tangan KIRI okeh..
tapi bile masuk tadika, umur 6 tahun, cekgu tadika ajar die makan pakai tangan.
"nanti cikgu marah" itu lah katanye
kat rumah alhamdulillah menten makan dengan tangan. tapi sudu wajib juga ada!



hari ni pon taknak pergi tadika.. kakak nye ada di rumah... siap tanye
"sape nak jaga adam duduk rumah?"

ye, ka ah ada nak jaga... bukan jaga sangat pon.. layan die sikit2 sudah...
haku lebih selesa di depan lappy, die tengok tb..
die depan lappy, aku tengok tb. kah kah kah bagus punye babysitter..


hari ni saya sayang adam nu'aim lebeh
sebab bile umi balik dari skolah, die lari2 kat umi and bagitaw umi
"umi, ari ni ka ah masak sedap"
adik2 laen macam iqah dan naseef bantai gelak saja... sebab ari ni ayam masak kicap aku tak brape nak jadi. adam je yang kata sedap.. bagus adam.. esok ka ah masak feberet sup adam! upah ampu... muahahaha

owh, adam ni ngade! kalu panggil adik depan orang konon macam malu-malu kerbau laa...
tapi kalu mud gewdix aym die ada, memang die bahasakan diri die 'adik' bukan 'adam'
memang gewdix ayam laa kamu

~tajuk tu ada kaitan tak dengan post ini. warever~

2 Orang Terasa Hati:

zeozir on November 8, 2010 at 11:00 AM said...

stop blogging ouh....makan gaji buta baby sitter nih...haha

Cik Bee on November 8, 2010 at 3:00 PM said...

bile lagi nak wat camni.. time exam? ke time wat assignment nanti? hahahaha

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez