Sunday, June 27, 2010

berakhirnye kisah internship di pwc

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Sunday, June 27, 2010
25th june 2010 = genap 25 minggu di pwc = hari akhir internship

 unitenians yang berjaya menmatkan 25 weeks internship in pwc,together with pwc HR people

gembira.excited.senyum.bahagia
tapi ada sedikit rasa sedih

6 bulan bergelumang dengan audit kan.. tetibe hilang semua tue...
rasa hilang laa kan
tp dalm masa yg sama,mesti laa bahagia, gembira...

6 bulan yg penuh dengan ..... hahahhahaha
pahit manis semua ada
the last job, in sime darby property, taipan.
ini team nye yang tak sampai 1/4 pon.. so big team!

sebelum kna wat official report to lecturer,
meh saya wat report kat sini dulu..
what have i gained in pwc bersama-sama senior n audit team

1- saya pandai buat magic!!! walaupun tak berkawan dengan harry porter tp saya pandai wat magic dalam audit

2- saya mkin pandai menggoreng.. merebus dan membakar sekarang bukan lg kepakaran..
menggoreng! nak goreng ikan tue kacang je laaa banding goreng audit.. hahahaha



3- saya dapat ramai kawan! wes, elfi, kawan seVT time job di sime darby property..
da jd senior VT kamu di sime yer..kihkihkih
dan ramai lg yg ada... dri uitm, upm, uia, uum, usm..semua laaa kan...miss u all  =)



4-saya rase saya makin matang..kah kah kah
tapi ying hui kata (senior di job Bandaraya n sime) saya mkin nakal.. itu tidak benar!! =P

dan sekarang time nak bg award... hahahahha sengal doo nabihah

 Jhy shyong yang nice
was my senior masa di bukit jelutong dan PLasia.. die sangat baik sebab layan nabihah yg sengal dan baik jugak... tanye laa soalan ntah  ape pon, die layan jugak... walopun soalan luar alam melangkaui spesis alam. erk... going to miss him as a nice senior....!!

Pooi Yin yang cool
tp die ada sedikit serius! hahahahaha
1st week kerja ngan die, cannot lie, i was so stress n takut n sampai malas2 nak g keje... hahhaha
tp, yang membuatkan die jd cool, bile die wat perangai gile-gile... terhibur you...!
i miss ur "bongok" and "ur head laaa" punye ayat laa pooi yin...hahahah

Chee ying enjoyable
sangat suke dapat kenal chee ying! sebab die kawan bergosip, kawan bersembang, kawan mengutuk audit... hahahhaha... die pon cool n nice.. luaran nampak baik punye wanita, ala-ala sopan santun budi pekerti..cube cari pasal ngan die kat jalan raya.. hah amek ko! tak sangka die pon pandai men singa kan diri nye!

Nizam yang sengal tapi baik hati. erk hahahhaha
ini sama senior yg kadang2 rasa nk tendang2 jek bile sengal die datang...
tp die banyak tolong n guide me laa., n giving me chance tuk wat section, which giving me opportunity to learn more in on how audit works kan.... sengal die, kalu takde die, bosan gak kot... hahahhaah
okeh senior, u pon i akan rindu gak..


 isya yang comel!
i miss her dance and her voice! hahahha die sangat comel.. tengah kerja2 wat audit pon die bole menari, diiringi lagu boyfren die, super junior.. yeah! die sangat teruja dengan super junior

  fiqri yang gile mengada
die senior kat sime... not directly working under him.. tp lunch bersama.. eh salah statement..
die yg slalu lunch n join geng interns... tp die ni memang sempoi abes laaa.. hehehehe
kadang2 lawak antrabangsa die tu rase mals nak layan daaa sbab slalu sangat main-main... hohoho
fiqri yang mengada bersama nabihah yg macam baek hati bersama elfira yang comot.

annie loi, ivy goh and again pooi yin chan yang serius
ouch! hahahaha ..
annie, seserius die pon tp die sangat lemah lembut..betul tak tipu...! suara die pun slow jek... hehehe

poo yin: okeh.. da describe kat td... hehehehe

ivy; okey.. yg ni memng senior yg paaaaliinggg serius.. saya tak berani nak bergelak ketawa okey dengan die...kahkahkah..boleh anda bayang kan saya bagaimana??

 fawn ialah manager yg saya suke.. okeh.. ni tayah story sebab da story kat sini

with fawn
 
the best among the best:

the best audit team: Zuellig pharma + PL asia
sebab team ni memang yg pling cool, plg sengal, plg comel... hahahha
tak stress sikit pon duk kat team ni.. tq 4 giving me great experience seniors!!

the best job: kellogg
sebab team nye pon nice, client pon nice...
ni job tak stress jugak.... kellogg sangat best sbab client die sangat helpful and tak pernah wat muka or marah2 macam client lain... tambah+tambah ada 2 seniors comel..memang kerja cool jek, smooth jek
lg best sebab dapat curi-curi makan kellogg free! hahahah

the seniors in kelloggs, isya and michelle

the best kawan se team; elfi and diana
sebab kat sime jek ada VT ramai-ramai.. hahahhaha n dorang berdua ni plak kaki gile kaki sngal kaki segala macam laaa... lurve n miss u girls.. so bad, i kna resign dulu.. so good i dapat rest dulu.. hahhahaha

with elfi and diana.. my last day in client's place

the best manager: again fawn... hahahhaha


owh, lupe nak gtaw!!!
last day jugak, i telah drop letter to seniors..
yang tak dapat jumpe on dat day,  campak jek dalm locker dorang
tp, satu hal la kan.. nakc ari locker senior, sampai berpeluh!!!
tp takpe lah.. yg penting and really hope dat seniors dapat laa collect my love letters.. kuikuikui

okeh... panjang wes... bosan kan korang nak bace
saya da nak stop laaa ni...
okey dah.titk.noktah.
saya mau pg sambung tido!

5 Orang Terasa Hati:

kak.masyit.cun said...

tu ke fawn???? ok2 bukantaste akak.amik la kt biha.babbai.hahaha!

Cik Bee on June 27, 2010 at 6:21 PM said...

ceh.. akak... cari gado ni... jom perang!

Nur Hani on August 17, 2013 at 6:49 PM said...

Awakk. Camne dpt mohon kat sini. Sgt competitive nak masuk kan? Share please :)

Anonymous said...

Aslmkum,

Hi, boleh I tahu berapa lama u tgu pwc bg confirmation utk terima internship? I ada dpt call dr pwc ttg internship application & I masih menunggu confirmation. Takut klu tgu lama nanti x sempat nk cari tmpt lain.

muhammad abaz on May 21, 2015 at 12:07 PM said...

Informasi yang menarik dan sangat bermanfaat, Semoga Sukses selalu, salam hangat dari kami yang pernah magang di Tempat Magang Di Jogja :D

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez