Friday, January 8, 2010

the journey begins

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Friday, January 08, 2010
telah selamat melaporkan diri di pricewaterhousecoopers untuk internship selama 6 bulan pada hari selasa yang lepas dan telah selamat menjalani orientasi nye. ngeeee

kenapa saya kata orientasi??
memang da mcam gaya orientasi laa kot.
siap ada ice breaking lagi u...

dan telah juga diadakan kelas audit selama 2 hari.. kah kah kah
naseb baek tak semengantuk seperti belajar audit di kelas di uniten.

penat? memang penat gak la...
dengan nak bangun awal pagi giler..
(tak ke haru aku ni.selama cuti 2 bulan sedap tdo kan, then tetibe semata-mata nak intern ni kna bangun aroun 5.50 am- 6.0 am)

dan dengan bersesak-sesak di dalam train setiap pagi dan petang.

dan...
setelah seminggu saya masih lagi tidak dapat terima kl style.. hahahaha
macam ape ntah

owh yer...
btw, semalam balik dari Go Audit Fundamental-Intern Program, me n nina sekian kali nye nak naik putra la kan from Dang Wangi(besenye ktrang naek ktm, monorail or star jek).. aroun 7.10 7.15 pm baru leh masuk dalam gerabak yang mcam ikan sardin tue.. da terpeluk cina mana a ntah.... ish ish ish....gile la.. aku yang pendek dan kecik ni memang kene lenyekpenyek abes la smalam dalam tue..haishhh

and, hari ni, untuk kesekian kali nye, minggu orientasi da abes. hak hak hak
im in assurance service, under CIPS (akan ku cari maksud sepenuhnye cip ni..tak pnah2 ingat.ish ish ish betuah btul!)

dan ari ni patutnye all members under CIPS ni ada meeting started from 8.30 until 5.30 dan disambung dengan acara tukar-tukar adiah berserta dengan new year dinner..
tapi disebabkan kami ni interns bertiga under CIPS dah bosan gile dan hampir berdengkur dalam bilik meeting tue, kami pon skip laa meeting itu.. tapi okey la kan dapat bertahan sampai pukul4.15..dapat jek break, kami trus blah tak masuk2 dah.

seb bek utk interns not compulsory.
tapi yang tak besnye, kami bertiga tak dapat laa adiah-adiah yang dsediakan utk member CIPS itu.. hak hak hak

u cus la. nak skip meeting or want adiah?
rela skip meeting dari tersengguk mengantukkat dalam tue

mengung gak la hari jumaat ni.
baru jek mula intern da wat perangai
ish ish ish

ermm yang da lepas biarkan lepas
moga ia nye menjadiiktibar dan pengajaran
kah kah kah

btw, i already got the client lists!
gonna audit Bandaraya Development and Zuellig Pharma
so nanti tengok laa camne pe jadi....

~sangat jeles dengan atika yang dapat gi audit tv 3!~


5 Orang Terasa Hati:

fndrocka on January 9, 2010 at 5:03 PM said...

meh lah audit kat tempat aku intern..kat kl sentral..

anismi on January 9, 2010 at 5:14 PM said...

seronok lah dok kat KL... kalau sebelum ni asyik belajar kat hutan rimba.. sesekali keluar ke bandar besar best lah... timba banyak pengalaman..

nadz said...

babe rezki babe...takyah la nk jeles2 :p wakakaka. btw kite ag besh dpt bgn ag lmbt frm awak..hahahah..

note:tak silap kite ade terpost guna akaun luqman :p

Cik Bee on January 11, 2010 at 10:57 PM said...

nadz: akaun luqman mana ek? ok..part bngun lambat tu memang kte bngang!

Cik Bee on January 11, 2010 at 10:57 PM said...

fndrocka: kl sentral kat ne?

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez