Saturday, December 12, 2009

Double=Trouble

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Saturday, December 12, 2009
Betulkah itu?

kalu bebudak yang baru rase nak bercintan, di nasihatkan toksah laa.
wat cari masalah.
takde penyakit, cari penyakit.
itu yang banyak dinasihatkan oleh kawan-kawanku

tapi kalu yang da berumah tangga ni, double=nikmat
triple=bahagia

yo yo erk jek nabihah ni..
hak hak hak



entah sakit sengal mana datang, tetibe nak wat entry ni.
mungkin sbab skrang dengan dan sedang duk bising dengan kekawan
bercerita, berjenaka, sama-sama menganyam impian
sama-sama memasang angan-angan bercinta dan berkahwin
ceewaah!!

siapa yang kenal ku
akan kata ku ni kuat brangan
blum abes blaja, dah pikir nak kawen.
(aku da siap wat bajet kawen n skrang duk pk tema kawen ape nt nak wat.dasat dasat.)

tapi
ketahuilah bahawasanye
saya SANGAT menghargai detik single saya ni.

sape kata idup single tak bahagia
malah lebih bahagia dari yang tak single.
hak hak hak


1)
pikir pon masalah sendiri jek
takyah nak tolong masalah pasangan
so tak perlu nak risau lebih-lebih
gile kejam+selfish budak ni.

2)
tak perlu berpura-pura..penat eh nak control cun, bajet ayu depan pasangan.
betul atau tidak, kadang-kadang(dan mungkin selalu)
kalu makan comot or mungkin TERkentut depan kawan-kawan,
kite bole jek wat cool then minta maaf
tapi kalu ada pakwe or makwe, abes-abes maw dicontrol ayu nye.
kunon kite laa paling bagus, paling sopan, penuh ketatasusilaan!

hahahaha penat.penat

3)
bebas..bukan la bebas sangat pon tapi takder laa terkongkong, dikongkong, mengongkong.
rimas dan risau takk tentu pasal.
saya tengok, ada sebahagian kawan-kawan yang bercintan ni
nak kemana-mana mesti repot boypren die dulu
nak wat ape, nak pakai baju ape, nak pegi mana,
kirenye every movement perlu direportkan

kalu setakat inform takper.just inform!
@ least ada insan yang ambil berat kan kite n tahu keadaan kite ni selamat.
tapi, dibuatnye dapat boypren yang asik kata NO jerk, tak ke haru hidupku!
buat itu tak bole.buat ini tak boleh.
kalu orang macam aku ni, yang takleh duk diam,
dapat orang yang tak reti bahasa selain dari NO
jawabnye aku akan jadi mcam cacing kepanasan
(ada kaitan ke ngan cacing ni.ceh)


4)
dulu lain sekarang lain.
pening betul dengan pangai pasangan kite.
sebelum bercintan dolu2
time nak mengayat la kan, sume nye baik sumenye penuh pekerti sumenye penuh hemah
kirenye lautan api pun sanggup kurenangi.

tapi, sekali da diclare boypren gurlpren, macam harrem jek
minta tolong sket da bising.
bukan tolong ape pon, tolong amek dari kelas jek anta balik umah.
hahahahaha
yer la kan, time nak mentackle dulu, ku dari utara sanggup hantar mu ke kampung halaman di selatan sana..sweet giler...!!(bikin wa jeles saja)
kunon nye dier laa yang paling hero paling macho.
die la abang superman ku, protective giler!

huhuhu dasat dasat
tu blum lagi tunang and menikah...
lelaki ni, macam main-main plak.
tak dapat bukan main lagi usaha.
dah dapat, boleh plak tak hargai makwe die.
ni nak mare ni!


5)
paling ku takut kalu da ber double, tetibe nak single balik
seksa wuh..huk huk huk
mesti perit nak alami detik-detik itu.

terbiasa ditemani sang rangga sang pujangga
dan tibe-tibe romeo itu hilang dan pergi
owh alangkah kelam hari-hari ku yang mendatang
cewah! hehehe nak test skill puitis jerk ni

kata kawanku plak
"no pain no gain"
macam macam la kamu

it will take time to forget d past and to rebuild a new one then to create memories.

to forgive is yes, to forget is not too easy.
past memories tu yang akan jadi bayang-bayang yang akan duk mengekor kite.
mana nak senang nye nak cari romeo baru kan?

"Love is like war: Easy to begin but hard to end." - Anonymous

dan akhirnye,
panjang punye alasan ku beri, akhirnye ku dapat conclusion

kalu da remaja belia ni, tetap kena usaha jugak untuk menjadikan diri anda=double=memorable
(yang sweet je la.yang pahit masam masin takyah la duk ingat)

hahahaha sengal jek..

~sambung berangan balik..eh tak tak.. tanam impian dan cita-cita...~

7 Orang Terasa Hati:

Farhana on December 12, 2009 at 10:52 PM said...

Hahahaha.. Sama jek laa kita.. Tak salah brangan nak kawen.. Selalu pikir boleh cpat dikabulkan.. Hehehe.. ;p

Bila kita asik pikir kawen tak smstinya kita tak appreciate mase single kita kan.. Enjoy gak ape.. Heehee.. ;)

Mari enjoy hari2 single sebelum kita kawen.. Ngee.. ;p

Cik Bee on December 13, 2009 at 7:21 AM said...

hahahaha kak hana excited skang!!!
saya sangat setuju dengan anda!!! ngeh ngeh ngeh

laki cikgu kimia on December 14, 2009 at 7:56 AM said...

berangan x salah. yg penting ushah ke arah pencapaian.

anismi on December 14, 2009 at 10:12 AM said...

enjoy-enjoy jugak...
kalau ada yang sesuai tu nanti bolehlah tersangkut..
kalau lama2 single..takut nanti jadi andartu... susah pulak pegang title tu..hehehe.

amanina fasihah on December 14, 2009 at 2:47 PM said...

mek bee..

starting is hard thing to do, but staying till the end is another thing..

May Allah Bless~

be a risk taker babe =)

Cik Bee on December 14, 2009 at 2:56 PM said...

akan usaha ke arah pencapaian..erk, bnyak ni impian, kna keje keras btul!

cik ani: hehehe..njoy dulu, nanti da jumpe MR.RIGHT takkan dilepaskan la..takut tul status andartu itu!

nina:risk taker?? ermm not now la.. stable kan finance dulu..cewah, mcam pnah dngarkan ayat nie..hahaha

weirdogurl on December 17, 2009 at 9:18 PM said...

amboi...pjg berjela minah ni berangan eh?
haha...t tgkla bler org tu bercinta cne...(^_^)

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez