Sunday, October 4, 2009

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Sunday, October 04, 2009
Tengok orang kawen, teringin nak kawen gak..
kawan-kawan yang sebaya pon, da ada yang kawen..
bukan sorang 2.. adoi... jeles.. jeles...

kita teringin betul nak kawen awal
sebab memikirkan saat-saat bahagia berumah tangga
saat-saat gembira bersama suami tercinta
rasa ingin disayangi dan menyayangi
nanti dapat baby yang tomey-tomey


Tapi, di sebaliknya
ada sesuatu yang lagi penting untuk difikirkan
Alam perkahwinan bukan semuanya cantik
ada pasang, ada surutnya

Adat berumah tangga
ada tanggungjawab besar yang menanti
ada risiko besar yang perlu ditempuhi

Tapi, kite tak pernah nak ambil peduli
yang kite nak, kawen awal
dapat suami sesempurna yang mungkin,
dapat rumah tangga yang kunonnye hepi alwiz...
adoyai...

so, lepas ni
kalu terpikir lagi nak kawen awal,
cube plak ingat benda-benda tak best!
ehehehe

persiapkan diri dengan ilmu agama dan ilmu dunia sebaik mungkin
berdua lebih baik,
tapi berseorangan pon ada faedah nye jugak.. =D
takyah pk hal pasangangan, pk sendiri jek
takyah nak pening kepala
huahahaha

and, nak pilih pasangan suami yang best, kena laa cari lelaki yang secbaek, secantik. sehansem mungkin! kat bawah ni ada tips die.

KECANTIKAN lelaki dinilai:
  1. Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.
  2. Lelaki yang sedia menerima teguran kerana kesalahannya.
  3. Lelaki yang memberi madu selepas menerima racun.
  4. Lelaki yang tenang dan berlapang dada.
  5. Lelaki yang baik sangka.
  6. Lelaki yang tak pernah putus asa.
  7. Lelaki yang menyeru kepada kebaikan dan mencegah kepada keburukan.
Kecantikan lelaki itu berdiri atas kemulian hatinya.Ini semua berketepatan dengan ciri yang dimiliki oleh junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.Carilah lelaki seperti baginda jika tidakpun janganlah meletakkan fizikalnya sebagai agenda utama dalam memikat hatimu.

sumber: blog destinasimu destinasiku

~sabtu lalu, pg 2 majlis kenduri kawen kawan nadz...
mood: gatal nak kawen awal jugak.. huhahahaha
dia baca ni, mesti kna bebel lagi.. adoi!
tapi, kalu die bace, xde efek pe2 pon! huh

2 Orang Terasa Hati:

zeozir on October 6, 2009 at 6:54 PM said...

kawen la cik bee, ape lg yg nak di tunggu...
kalo tunggu2 kang melepas kang
ahahahaha

misz A.C.C.A on October 7, 2009 at 2:37 AM said...

aku nak... hahaha(gatai wes!)tapi mana aku nak cekup laki wes??

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez