Monday, June 15, 2009

Ini Bukan IkLan Beg..

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Monday, June 15, 2009
adakah semua kaum hawa begini?
ya, di jadikan dengn 9 nafsu dan 1 akal...
menjadi perhiasan dunia..
kaum hawa, nilainya tak terhingga...

itu mukaddimah nyer lah...
intro macam bagus kan.. hehe

alkisah nye.. ingin ku kongsikan bersama...
adakah 9 nafsu kaum hawa ini susah untuk di control???

ermm bayang kan lah..
aku sentiasa berPk punye PK, memang laa ku sekarang sumber kewangan sangat laaa limit..

tapi, bile dikatanye minat, atau interest, atau addiction(boleh ke ek)
ku balun jerk pe yang berkenan di hati...

puuh, dalam dok kate duit atau wang ringgit ku tak cukup,
mana nak tampung sara idup ku next sem,
aku sempat membeli 4 begs baru..

yer, 4..

4 new begs...

4 begs yer, puan-puan dan tuan-tuan...









dalam masa, x sampai 2 bulan..


ini pon, masih sempat ku control hawa nafsu ku..
kalu ikutkan hati, las week pon akan ku balun lagi 1 hand beg...
yer laaa, jualan murah.

sales sana sini
30%
(okey lagi)

40%
(pun okey lagi)

50%
(dah ketar tangan nak hulur duit kat pusat pasar raye tu)

70%
(huh, 70% tue!!! xle jadi ni.. bukan selalu ni...!)

rasenye, untuk tahun 2009 ni, dah2 ler aku kumpul beg yerk...
ni pon, ada lagi tak terguna... adoyaiiii

ini baru beg.. kalu kasut???
yer, sebab aku belum meroun lagi kasut2 yang tengah hot di pasaran
dengan diskaun nye pon yang memang tak boleh blah...
agaknye kalu kasut, bape pasang plak aku borong....
ermmm mengalir lagi laa duit ku...

next sem, pe mau makan???
isk isk isk...

kalu tak di ingat nye supaya kawal nafsu ini,
dah ku rembat 2 pasang kasut weekend yang lepas..
aisey....

Pk punye Pk..
xper lah.. nak dekat raye nanti, mesti ada pattern yang lagi masyyuukk kan..
ok, tunda beli kasut. (berjurus pulak budak ni)

amaran, jangan tertipu: sampai masa skang laa.. saat ku tulis n3 ni, naluri dan nafsu kasut ku masih mampu kukawal.. esok lusa, tak ku tataw laaa gerak hati ni


naseb baik juga....
aku ini bukan laa mementingkan jenama..
ada ape dengan brand?? hehehe
betul la, x tipu...

kalu baju kat pasar malam tue cantek pon, gua beli jgak lol...
peduli ape kan, pasar malam ker, pasar siang ker...
kat almari ni pon banyak jerk baju cap night market..
murah pon murah.. siap bole tawar menawar lagi..kihkihkih

tapi sayang...
jarang ku dapat beli kasut di pasar malam...
sebab takder saiz... =(
bukan senang upenye nak cari kasut size 4 ni
(okey, skang aku tngah perasan yang aku ni kecik walopun berat badan ku da naik berkilo kilo)
ader pon, ni hah, selipar jepun laaa.. hehehehehe

gambar dari google,sebab tu cantek pic ni kan.. bukan ku punye hehehe


persoalan ku...

adakah sahabat handaiku yang bernama wanita juga begini??
kasut, beg, baju....
adakah cepat juga wang kamu melayang kalau TERtengok benda alah perkakas tersebut di pusat beli belah???

bak kata cik puan aida, kalu dapat bershoping, "SYOOORRRGAAAA"

9 Orang Terasa Hati:

Nur Farhana on June 15, 2009 at 10:24 PM said...

Heehee.. Ku tak de lak masalah ini.. Hahaha.. Masalahnye satu jek.. CD.. Crita hindustan dn korea.. Itu jek yg dilayan.. Tp.. Bnda ni mane penah ade diskaun.. Hurrmm.. Sedey2.. =(

CiK AiDa on June 15, 2009 at 10:58 PM said...

betullllllll!shoping= syoooorgaaaaa!!!
tp risiko tanggung sndiri yer :-)

Amizah Azid on June 16, 2009 at 10:27 PM said...

huishh. dasat. mmg kuat nafsu shopping kamu ye.. kalo mizah nak je tp slalu x beli, sbb slalu bwk duit sket jek.. keskes

misz A.C.C.A on June 16, 2009 at 11:21 PM said...

kak farhana:wah... cd korea.., ku teruja!!! nak jugak... tapi cd korean siries slalu mahal, ade pon diskaun 10%.. ciput..

aida: best wes kali ada duit berlambak.. kena car hubby yg duit berkepok

mizah: bagus betul mizah... aisey, kena berguru ni

Anonymous said...

banyaknye kak ah beli..4 tue!!!! fuh, banyak duet nampak...hehehe

misz A.C.C.A on June 17, 2009 at 12:45 AM said...

owh.. siapakah ini..wahahaha
mana de bnyak duit nye...
bkan beli sekali gus pon.. hak hak hak

nadz on June 17, 2009 at 12:54 AM said...

aduh, rsau kte nk bwk awak g shah alam..karang belambak shopink :P
korea tu dwld jela..takyah bazir.. handbag tu ley diterima beli.. gud go for the cheaper one rather then mahal one...ade ape pade brand? ade ayam brand :p

misz A.C.C.A on June 17, 2009 at 6:57 AM said...

xde maknanye.. shah alam tetap shah alam.. ice skating wooo!
hakhakhak...ikan sardin ayam brand memg sooodap!

Miss Raidah mr.LKB on June 29, 2009 at 8:54 PM said...

yup,
wanita kebnyakan mmg sebegituuuuu..
haha

rdah pon sm bhah,
klo ngn parent lg syok,
petik jew ad org bayar...
huahua

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez