Thursday, November 15, 2012

Complete package

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Thursday, November 15, 2012
Tak sabar menantikan kedatangan december.. Nak g rest kan otak, berjimba and have fun pulak.. Bos, tolong laaa approve kan cuti saya. Uwaaaaa... hotel and all the tickets dah tempah kot! pelis bos.. saya maw bercuti, pelis. rasa sesak. lemah. asma. heart attack. saya nak lari dari rasa itu semua..

Alhamdulillah, lepas 2 minggu berhempas pulas dan berkejaran dengan training, finally... the training ended tengah hari rabu. hooray!!

Masuk ofis on tuesday untuk sambung buat kerja secara aman. 
And suddenly ada mood nak kemas workstation.


when back to normal kerja, Masha Allah, saya rasa lari pecut maraton pon masih tak terkejar. 
banyak nyer!!! and like wanted to cry when all keep asking when the paper/ file will be completed.
Ya Allah, duk mengarang entry ni, tetibe teringat pula: Tuhan, minggu depan berderet meeting!
So bile boleh habeskan keje? Worried. sebab next year system transmission. have to finish unfinished business by 21 Dec 2012. Oh man! Ouch ouch ouch! good luck nabihah.

Anyway, Im grateful to have few users yang not only user/ client/ rakan sekerja. Its more than that.
And was very touched when they personally phone called me just to ask: Nabihah dah ada doa2 yang sepatut nye ke? Jangan lupe Awal Muharam, beramal lebih ape yang patut..


I knew that perayaan awal muharram tak diraikan zaman Rasulullah s.aw... Ia nye bermula ketika zaman pemerintahan Saidina Umar.(Wallahuallam. Correct me if Im wrong). Tapi, sekadar untuk mengingati kite melangkah setahun lebih ke hadapan. Ape amalan kite pada tahun lepas? Ape prancangan kite untuk up kan iman kite sejajar tahun baru ni? Entah ler, aku pon tak sempat buat ape. sekadar bace doa akhir tahun yang ada dalam simpanan.....

Eh eh eh.. aku rasa entry aku melalut sampai ke laut. kejp crite pasal cuti. kejap crite pasal keje. pastu tetibe islamic plak.. oh oh oh. ekceli memula tadi wat tajuk " bile hati berkata" pastu rasa tetibe malu plak nak berjiwang. muahahaha.. so i changed the subject to ape saje yang jari jemari rasa gatal nak tekan. kah kah kah.

ok la. esok maw pulang ke besut..
tibe-tibe rindu umi itu bertambah kuat bile baca coretan beliau.
need sleep.
till then, take care.

1 Orang Terasa Hati:

Rapunzeel Cikilolo on November 16, 2012 at 2:46 PM said...

semoga semuanya berjalan lancar :)

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez