Saturday, June 25, 2011

Welkam to kelantan cik bah and family

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Saturday, June 25, 2011
entry sebelum ni aku ada cakap kan nak ke pasir mas. menyambut kedatangan dan perpindahan mak sedara. cik bah duk perlis 23 tahun dan finally, hari ni berpindah balik ke pasir mas... minta tukar ke besut, tapi dapat pasir mas. tape la, besut-pasir mas kejap jek kalu nak banding kangar- besut kan.


tadi ada 2 lori besar polis muatan barang-barang, satu van polis muatan penumpang iaitu teman sepermainan di perlis dulu serta satu kereta polis muatan kawan-kawan polis.. yang polis nye bukan cik bah tapi husband cik bah. keh keh keh..

 menunggu lori untuk memungah barang

 isi perut atau pon isi tenaga? stand by nak angkat barang


 Sementara menunggu lori barang-barang tiba.
lepak. makan. sabar menanti.

cik bah and family sedih dalam gembira. sedih sebab kene tinggalkan kawan-kawan di perlis... ingat kawan 23 tahun tu senang ke nak dapat?
gembira pulak sebab da pulang ke tempat yang berhampiran kampung halaman..
ape pon moga cik bah and family dapat meneruskan hidup dengan lebih gembira di sini. setahun je pon kan.... tahun depan nak wat umah baru dah di besut kan.. keh keh keh

 ketibaan lori


acara pungah a.k.a mengangkat barang-barang.
barang-barang cik bah banyak! 2 lori besar penuh. 
koleksi toto and cadar jek bole bawa g bukak kedai kat rantau panjang

suasana dalam rumah kacau bilau, riuh rendah

Umi pulak petang semalam dah buat apam comey untuk dijamu kepada tetamu cik bah.... 3 acuan apam comey, tak cukup untuk semua tetamu. apam kecik, sekali makan tak puas. dua kali makan pon tak puas.. tu yang laku tuh. keh keh keh


1 Orang Terasa Hati:

topan on June 27, 2011 at 6:15 PM said...

comey apam! nak cikit leyh?

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez