Thursday, May 12, 2011

Selepas 11 tahun SKKK 3

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Thursday, May 12, 2011
tadi gi visit sekolah lama... sekolah rendah dulu kala... selepas 11 tahun, aku pulang pangkuan nye. cewaah!
naseb baek ada lagi 5 6 orang cekgu-cekgu yang mengajar dulu... dah ramai upenye cikgu-cikgu ku pindah. ramai cikgu baru. suasana sekolah pon baru...sempat round-round sekolah.. jumpe adik-adik.. kih kih kih


Sekolah kebangsaan Kubang Kerian 3
setelah 11 tahun ditinggalkan.

me and frens yang pegi cuma berempat.. sesat bile nak cari bilik guru. hehehe..tadi sempat laa jumpe cikgu-cikgu yang ngajar kami... ada lagi Cikgu Jamani (cikgu sains darjah 5 &6), cikgu siti noraizan (cikgu matematik darjah 5 & 6), teacher ainun (cikgu bahasa inggeris darjah 6), cikgu tengku hamidah (rasanye cikgu kajian tempatan), cikgu siti jamilah (guru kelas darjah 2) ustazah habsah, cikgu hasmi ros, cikgu amir dan laen-laen.. alhamdulillah, cikgu masih ingat saya... ada jugak yang ingat nama ayah saya, lupe nama nabihah.. hehehehe..Amazing! after 11 years cikgu masih ingat kami. ada yang lupe nama tapi ingat muka... cikgu kami hebat! 11 tahun bukan sekejap okeh...

11 tahun yang dulu, ini ialah kelas murid-murid darjah 6.
sekarang dah dibuka penghalangnya dan dah jadi dewan kekal.




dan, terasa dihargai bile cikgu bangga bile anak muridnye datang menjenguk mereka.. cikgu jamani siap belagak dengan cikgu-cikgu muda yang laen bila anak muridnye datang visit die..cikgu, oh cikgu..
tak lama pon berborak dengan cikgu-cikgu tadi. sebab most of cikgu kene urus ceramah motivasi dan juga students darjah 6 yang nak kene cucuk.. owh terkenang pengalaman kene BCG!

1 Orang Terasa Hati:

lyn on November 16, 2011 at 9:43 PM said...

salam...menarik sgt citerr akq....buatkn sy x nk tinggalkan skola 2...dan sy juge tertarik dgn telatah cikgu jamani yg sgt peramah dan baik itu...alamak!!!teringat kat cikgu la plak!!!

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez