Saturday, May 7, 2011

adus....

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Saturday, May 07, 2011
malam tadi tengah sebuk-sebuk nak solat tetibe ada 1 panggilan phone.
eh eh 03- 21_ _ _ _ _ ermmmm

hello, assalamualaikum

senyap


hallo. can i speak to nabihah? im ___________________ from pwc

upenye company audit tempat praktikal dulu nak panggil g interview ad buwat assessment.
huyooo! pukul 9 malam pon depa bekerja lagi.. caya laaa!
here it went:

sorry, i'd signed the offer letter  last wednesday...
i thought i have litttle chance to join pwc since the other 2 frens already attended interview and started working this week...


dan die start membebel,

nabihah, why don't u wait for us..
do you kow how many application we have to process? y don't u wait nabihah.
u had ur internship here... do you know u also have good appraisals from ur seniors(former supervisors and managers)?
nabihah, u are not new to the firm. if u join us, there will be less difficult to train you since u already have experience here.. why u dont wait for us. u just finish ur study last month.. y u signed the offer letter so fast?

sungguh, kalu die frust, aku lagi frust.. sebab tu kan tempat impian nak kerja. lepas tu pay die tinggi gak wooo. tak tambah lagi ngan claim tetiap bulan... hahahaha. sungguh aku frust... frust. frust. y die tak panggil interview awal. padahal last month pon aku da follow up dengan mereka berkaitan job application aku.
lepas 10 minit, kekecewaan itu pon hilang.. sebab pwc = audit firm.. mungkin Allah dah takdirkan rezeki aku di tempat lain, where the working environment is much better.. siapa tahu kan?? Only He knows the best..

aku doa moga sumenye berjalan lancar....

6 Orang Terasa Hati:

topan on May 7, 2011 at 8:34 AM said...

bersyukurlah dengan apa yang ada.. sesungguhnya peluang depan mata tak datang selalu. Oleh itu, hargai apa yang kita ada kini. Percayalah dengan Qada' dan Qadar Allah Taala. Pasti ada hikmah yang besar Allah nak bagi pada Cik Bee... Doa dan yakin apa yang Cik Bee dah pilih. Moga berjaya hendaknya.

Pesanan ikhlas....
Enchik TOPAN

faezah hamid on May 7, 2011 at 11:55 AM said...

Kak,

Ada sesuatu perkara yang kamu cintai tetapi itu membawa keburukan kepada kamu. Ada pula sesuatu perkara yang kamu benci tetapi sebaliknya ia membawa kebaikan kepada kamu. Sedarlah kamu tidak mengetahui, Allah-lah yang lebih mengetahui."
-Surah Al-Baqarah-

Memang,senang utk org bercakap,tp perit utk yg merasakan.Whateva it is,Allah knows better kak.Redah dan redha.InsyaAllah,akhirnya akan ada cahaya.:)

nurul hafizah mohd shopki on May 7, 2011 at 3:38 PM said...

sayang. betul tuh. kita merancang Allah merancang dan Allah sebaik-baik perancang. tak pe. u go girl! ;)

kechik on May 7, 2011 at 8:23 PM said...

jgn rasa ralat biha..
Allah ada rencana yang lebih baik utk anda(^_^)chaiyok!!

Cik Bee on May 8, 2011 at 9:19 PM said...

Tq untuk semua.. sungguh, komen anda semua buat biha rasa kuat.. tq tq tq

NOOR MUNIRAH on May 9, 2011 at 9:24 AM said...

Nabihah, Allah tau apa yang terbaik...... =)

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez