Wednesday, April 20, 2011

He knows what best for us

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Wednesday, April 20, 2011
terasa penat nye berkejar sana sini..hari isnin lepas, gerak balik ke teganu from Kajang.. next week on sunday nak g key ell lagi.. ayooo kejap di Kota Bharu. lepas tu ke Key Ell. pastu ke Teganu.
dok ulang alik macam tue la.... ibarat nye KL-KB tu macam Muadzam Shah-Kuantan.. tak pon Teganu-KL tu da macam Shah Alam-Bangi.. hik hik hik


selepas frust setelah tak dapat peluang untuk interview di tempat practicle, saya masih meneruskan idup.. memang frust dan tetibe terluah kesayuan itu. tapi, kata senior audit saya 
"takpe la..., kat mana-mana pon ada rezeki"

itu sedikit membuka mata saya... tak dapat pwc, ada lagi yang jauh lebih baik.. orang kat audit firm sebuk nak berhenti, kau terhegeh-hegeh nak masuk.... tapi, sape lagi nak support tuition fees if i nak sambung belajar untuk professional cert? kalu murah tape.. ni RM10K at least (tu pn if tak fail semua paper).big four audit firm and certain big company in malaysia jek yang offer.bank pon takat ni, tade lagi yang offer.
lagipun I am fresh grad, with zero working experience, what option do i have?


nak demand itu ini memang sah-sah tak bole.. if dasar tak sedar diri laen la...
mana yang datang, rembat laa dulu... ulang alik sana sini... nanti if da dapat offer stable position, barulah wat pilihan. wat masa sekarang, nak terima 1 panggilan interview pon susah.. lagi susah nak dapat position yang kite minta...

penat. letih. risau. takut. cuak. neves. semua ada.. tambah-tambah pulak, bile ulang alik macam ni it is costly.. sangat..! tapi, remember, He knows what best for us

~i perlu dapatkan tido yang cukup sebelum pg interview supaya tak tergewdix gewdix g ngadap interviewer dengan eyeback yang macam panda... so, daaa~

3 Orang Terasa Hati:

Aniss Adilla on April 21, 2011 at 1:50 AM said...

biha, are u ok dear? kalo x ok nak anis call biha ke skrg?
at least u can have me as a shoulder to cry on kann??? haha.. if u need me, just text me.. i will comfort u..

Cik Bee on April 21, 2011 at 9:33 AM said...

it is okey anis.. im getting better from day-to-day.. da macam ready da if tak keje, terima la orang masuk minang nanti. kih kih kih. ANIS TQ ;)

Aniss Adilla on April 21, 2011 at 2:15 PM said...

haha..jangan lupe jemput tau..klo x jemput merajuk 10 tahun.. hehe..

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez