Sunday, February 13, 2011

pening and takut takde keje

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Sunday, February 13, 2011
tengah mood tak betul ni....
risau betul. takut nanti da abes belaja tak dapat keje. haih...

ok ok ok
start wat preparation sekarang...
siapkan resume. cari kekosongan tempat..
wat cover letter. search company besau-besau yag offer keje best tuk fresh grad. 
hahahha tak sedar diri ni..

tapi masalah laen pulak mungkin ada.
demanding. location. position. gaji. GAJI ITU PENTING YA...! 
kata nak kawen by age 25... ingat gaji rm1,300 sebulan cukup? haishhhh
owh position juga pentim... saya taknak keje as auditor lagi.. ada cfo oil & gas company sorang tu penah kata, work as auditor, u will be like a dog... kah kah kah
menangis leleh-leleh kalu auditor kat luar bace ni. senior pwc bace lg mantap aku kena bambu nt..

ok dah dah... jom cari kerja! ape nak jadi ngan study tape la.. final sem takde mood nak study. exam ke test ke ape ke sukahati la. yang penting dapat grad. pointe cukup makan je la..
haih....

1 Orang Terasa Hati:

bahiyah roslan on February 13, 2011 at 11:12 AM said...

kan td akak da bg sample cover letter... kene charge tu tau!

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez