Friday, December 31, 2010

Turning Point

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Friday, December 31, 2010
Tadi tengah hari Farah Idayu sempat singgah rumah aku sebelum die ke Key Ell.
Diberinya, ditinggalnya air badak dan notes kecik. 


Dear Bihah, 
Makan ubat deh!!!
Mandi +Minum air badak!
-FR-

So Sweet laa Farah! wat aku terharu lagi sekali! 
and lagi sekali Thanx!

--------------------------------------------------------------------------------------

Detik 2011just 4 hours left. aku takde laa teruja dengan new year macam sesetengah orang..
Macam lecturer Islamic accounting kata,
'"orang western nak celebrate new year"

and im not western people absolutely. ngeeehhhh


and i dont even have new resolution. sambung azam maal hijrah, sambung azam sem baru sudaaaaa. =D
yang penting, i wanna be a better person, much better than 2010.

few days, I reread novel Versus by Hlovate... untuk kesekian kali nya ke-4 kot! punya aaa addicted dengan Hlovate ni... die ni kirenye one of my favourite authors... and novel die banyak unsur Sweet. ada pengajaran. bahasa santai jek. tapi yang penting unsur Sweet itu! besenye kan sweet = romantik. taktaw la teorimatematik mana aku belaja ni. wuhuuuu.

Tapi Versus ni laen sikit kot dari novel-novel yang before...


To those yang rasa nak cari jalan idup, yang rasa idup kosong, bole kot try baca novel ni.
Im the one yang bila bace novel ni, banyak kali akan sentap... sentap yang rasa macam....
ya Tuhan,jahil nya aku... ouch! hipokrit nye aku selama ni. adoi! kena batang idung sendiri.
lebeh kurang la.....

Tapi first time bace dulu (in mid may 2010 kot), to be honest, aku banyak skip part yang ada pengajaran tu. macam ada hadith nabi ke, ada meaning of ayat Quran ke.. hehehehe. well, tanak hipokrit kan. kekadang bende baek ni laa kite malas nak hadap. bende lagho tu jugak laaa kite dok hambakan diri. so do i. tak lepas dari bende camgini. huh.

and i love the Quotes inside.. one of  is.....

"You'll never reach perfection because there's always room for improvement. 
Yet all the way 2 perfection you'll learn 2 get better"


sape rasa tetibe ada angin puting beliung bertiup...
sampai bile aku nak macam ni? this is the  time to start a new step.
perhaps it is the way to change being a better person.


Doit now! sampai bile kite nak tunggu kan...
mula kan sikit demi sikit.. dah kata nak tahun baru, azam kena baru.
so elok bena laa kite pakat ada perubahan yang baek dalam diri.
biar la perubahan yang kecik. tak pe. yang penting kita istiqamah.
tapi part nak istiqamah, nak kekal tu laa part yang susah. part nak berubah from a to b tak susah mana pon..
haish, ni hah setan duk bisik-bisik ni.. nafsu pulak dok ajak-ajak ni.. memang laa kita susah nak istiqamah.
and, nak berubah, nak tinggalkan habit lama yang dah bertahun sebati dengan diri kita tu memang sakit. bukan sakit ape.... seksanya nak lawan nafsu. seksa dan takut datang seiring. 


Allah tengok kite punya effort, bukan natijah die.
paper pon kiter usaha laa ke arah kebaikan.... yang selebihnya mohon doa pada Dia.
mohon perlindungan pada Dia. mohon dicekalkan hati pada Dia.


~now: Insya Allah by Maher Zain
~hopeful: esok da start bole study untuk mid term next week. 
~Good Bye 2010!! Welcome a better 2011.... =)

3 Orang Terasa Hati:

cikgu_math on December 31, 2010 at 9:34 PM said...

buku sape? pinjam!!

JIJI YU on December 31, 2010 at 9:37 PM said...

caring tol die tu ek...

Cik Bee on December 31, 2010 at 10:08 PM said...

umi: buku nina ada. buku nadzirah pon ada..

jiji Yu: Thank God, Alhamdulillah ada kawan yang baek susah senang sama..

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez