Monday, December 13, 2010

pakai helmet bile nak naek kereta. Jodoh pon tak datang tergolek-golek

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Monday, December 13, 2010
Panjang Pulak Tajuk N3 Kali Ini...

Since we're final year students, and we are in final sem,
and may be we're students paling tua di sini,
SO everybody (not exactly everybody. everybody is my frens. ha ha ha) starts talking bout wedding, jodoh and etc.. Such berangan punye topik kan!

Kalu yang plan nak tunang and kawen rite after grad ni ada sorang,
Yang tolong berangan nya ada 8 orang lagi. hah memang haru laaa bilik!

Currently, i'm heartless, so tak teringin sangat nak berimaginasi lebeh-lebeh macam sebelum ini,
so lebeh banyak layan angan-angan dorang..

Tapi bile macam ni, laen pula jadi nye.
Dorang tak puas hati!

"woit biha, hang ingat dengan doa je jodoh hang akan jatuh tergolek ka?"


" weh biha, kite doa, doa la... usaha pon kena ada weh. macam kite usaha kite pakai helmet bile naek keta. eksiden pon insya Allah takde laaa cedera parah"

ok anda perasan tidak, naek keta pakai helmet ok.
punye laa nak semangat nak lepas geram kat aku, sampai tersasul... kawan oh kawan. sabar je laa melayan.

at 1 point, kite akan penat berfikir tentang sesuatu benda.
at 1 point kite akan rasa hampir give up (HAMPIR OK.. BUKAN DAH)
its more to rehat sekejap bersama kit kat


So i pilih tuk jadi heartless, tak maw pikir sangat pasal boy pren ke jodoh ke hape ke untuk seketika.
bile da terlalu kerap pikir, bile da terlalu kerap orang tanya itu ini, bile da terlalu kerap dan selalu. BOSAN
so i pilih untuk enjoy my final sem. really nak enjoy moment-moment terakhir 4 bulan ini.
(ya Tuhan sayu aaa pulak tetibe. bergenang. cis mata!)

if dulu ramai-ramai pakat set target kawen umur 24, now i have new plan.. hahahaha
kite bina career dulu.. lepas da kaya cikit, kite kawen la

"oit biha! hang ingat bile da kawen takleh kerja ka?"


"weh, hang taw dak, dengan ada nye pasangan tu kite bole sama-sama support each other, sama-sama le berjaya taw"

pulak dah.. macam-macam laaa!!

owh owh, i nak kerja keras awal-awal, nak rest di hujung-hujung.. i nak jadi full time housewife. bile da stable sikit ke kan, i taknak keje la hahahah best best best.

"let say nanti by the time u nak berhenti, company offer u position yang best, gaji sampai rm20,000 u pon nakresign gak ke?"


"abes tu, yang u duk pulun degree u 5 tahun, u blaja amek akaun tu, u saje laa ek  blaja suka-suka, nanti peram sijil u"


weh, korang ingat jadi housewife tu low standard ka??? ceis!
jadi laa educated mommy. jadi laaa educated wife.
kenapa laa mentaliti orang kite macam ni... da blaja tinggi-tinggi pon takle nak pikir in positive way
ingat senang ke nak jaga anak jaga laki sume?
i tanak anak i, laki i nanti bibik yang jaga.. huhu
i nak anak-anak membesar dpan mata i sendiri.

plan laa banyak-banyak. set ur goals.
rancang properly. tapi perlu ingat, at last sumenye atas kehendak Dia jugak

hidup penuh dengan berangan.
bosan taw!!!!!

3 Orang Terasa Hati:

AMIRAH on December 13, 2010 at 5:44 PM said...

ngeee...okey la tuh...kwn2 adk..spm x hbis gi pom da ckp psl wedding, jodoh ect..haha...advanced kn kami...biasalah..budk2 xmatg..ngeh3

Cik Bee on December 13, 2010 at 11:34 PM said...

budak2 sekarang... sangat advance! kalah kakakS.. weee

nurul hafizah mohd shopki on December 14, 2010 at 12:15 AM said...

ahaha. cik beee, kita relaks2 sudah kalau ade. ade laaa kan. takyah pening2 pikir. ahaha. takpe la kita tunggulaaa jejaka kayangan jatuh dr langit. ;)

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez