Tuesday, November 16, 2010

Serba Kekurangan

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Tuesday, November 16, 2010
Hari ini tidak diberi keizinan untuk menunaikan puasa sunat 9 Zulhijjah yang juga hari wufuf untuk para jemaah haji....
Tahun lalu juga tidak berkeizinan. try lagi tahun depan. so, umi berbuka puasa sesorang, dikelilingi anak-anak yang menonton tb....

Aidil adha tahun ini disambut serba tidak kena jek rasenye...
Syawal lalu, Arwah nenda telah selamat kembali ke rahmatullah...
Alhamdulillah, sempat ketemu beliau pada syawal yang lepas.

 the last pic taken with mak. during last syawal. Al-fatihah untuk beliau

sempena aidil adha ni, rasa kehilangan juga tanpa beliau.
walopun biasanya kami sekeluarga beraya di besut, tp usually 2nd day of aidil adha akan pulang semula ke kota bharu dan akan turut sama korban lembu... ehehehe bukan saya dan family yang terkorban atau korbankan lembu... tp tolong tengok orang sembelih lembu... huhu

tahun ni, xda mak kota bharu, raya di kota bharu macam takde kaler laa plak...
rasanye takde wat korban di kota bharu tahun ni.. sebab biasanye arwah mak laa yang akan beria nak korban lembu dan lepas tu akan wat jamuan makan-makan pada sebelah tengah hari dan malam nye...

Takpe la... esok tengok korban lembu di besut saja la... insya Allah kalu sempat... esok after selesai solat sunat raya, umi kata nak balik besut terus....
hehehehe pukul 2 petang pon da kire lepas solat raya.. kih kih kih

 lembu terkorban di besut, aidil adha tahun lepas

dan raya ke-2 nye akan turut serta majlis pertunangan cousin...
Selamat bertunang kepada Saudari Amalina Rusli dan Encik Coopern a.k.a Shahrul yang akan berlangsung pada 18 hb..

dan Selamat bertunang juga kepada Saudara Aizuddin dan pasangannye Saudari Bahiyah Roslan yang akan menyusul pada 27 Nov nanti... ermmm pertunangan cousin yang ini mungkin tak dapat turut sama... huhu dat day macam da nak kena rush siap2 balik uniten jek gaya... tunggu hari wedding kamu saje laa nanti in april next year... insya allah...

ermmm mood nak wat cheeese cake and choc cake da takde... so sambung main game je la. huhu
tengok asia game pon cam frust jek ngan malaysia... adoi laaa


To All Muslims, Salam Aidil Adha.. maaf Zahir batin

1 Orang Terasa Hati:

MuNsYi SaMa on November 18, 2010 at 10:23 AM said...

Selamat hari raya. tak tgk lembu korban gak taun ni,huhu

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez