Saturday, August 27, 2011

Sisi Lain Duit Raya

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Saturday, August 27, 2011
Jika sebelum ni aku excited dapat duit raya, tapi for this time the feeling dah bertukar.
duit raya tetap ada. bukan untuk diterima tapi untuk diberi..

sesi memasukkan duit raya dalam sampulnye.
pic taken from ani's pic.. credit to her. this is hers.

berpesan lah pada diri sendiri dan orang laen.. niatkan lah pembahagian duit raya ni sebgai satu sedekah. memberi duit raya ni dah jadi macam satu trend dah zaman skrang. dan kadang-kadang kite lupe, nawaitu kite tu yang penting.. oleh itu saat-saat terakhir persiapan duit raya ni, niat la awal-awal untuk bersedekah dan untuk menggembirakan hati si kecik...


 these are mine, prepared for family and guests.

to prepare duit raya ni, semua nye pakat nak cari sampul free. coz the adult knows, budak-budak akan campak sampul merata-rata lepas diambil isi dalamnye.. aku dapat sampul free from public bank yet still not enaf. tak cukup bukan sebab duit nye banyak tp sbab sampul nye limited untuk staff. keh keh keh..so nak taknak kene jugak  menjenguk Mydin nak cari sampul duit raya yang murah tapi cantik.

sampul duit raya from Mydin. 60 sen 1 paket. kui kui kui

prepared by Umi

jemput ke rumah raya ke-4 nanti, bersamaan hari Jumaat. insya Allah...
~sudah terasa bahang raya pabila the family members are complete. everybody's home...

2 Orang Terasa Hati:

aReLaN on August 27, 2011 at 1:15 PM said...

nak duit rye kaler merah tu leh???hahaha

Cik Bee on August 29, 2011 at 6:26 AM said...

@ aReLan : boleh.. lai lai umah. kih kih kih

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez