Wednesday, April 27, 2011

Think, Learn and Experience

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Wednesday, April 27, 2011
Before coming to Key Ell, I told umi:

Umi, this time if tak dapat jugak keje, ka ah nak relax... nak break kejap dari job hunting. early June nanti sambung balik.

umi diam....

and, Monday interview session done.. fuuuhhhh almost 5 hours in the room. assessment and interview. Maths and English tests and then followed by interview session.. started at 9 am and finished aroun 1.50 pm.. ALhamdulillah, I manage to melaluinya.. cuma, part test tu ada sedikit kekurangan.. but i believe, usaha sudah, doa dah, sekarang, He decided what best for me....

then, Tuesday interview, which is semalam pon berakhir dengan jayanye.. finally semua persoalan terjawab. Thanx to the manager of the department of one bank..... She was so kind, honest, frank and fair... thanks again. I really appreciate it.. DIe membuka mata kite, even kite fresh grad, for the sake of nak kerja cepat, nak dapat duit BUT please don't do with the thing that u dislike. Plz, do not begin your career with bore position because tehre will be a long journey to go. as a new people, banyak lagi bende nak di explore and learn... so, think before accepting the position offered... Thanks Miss Ma =)

and, insya Allah lepas ni nak g jumpe Ani di Shah ALam...
salam to all and may u have a good day...

2 Orang Terasa Hati:

aLiAa said...

tahniah kak ah~
jgn cepat mengalah..
insyaAllah ad la tu rezeki diantara dua tu..insyaAllah..
xsbr nk kak ah keje,kawen,n dapar ank sedare...wahhahaha=P

Yunus Badawi on April 27, 2011 at 2:36 PM said...

Salam Cik Bee,

Semoga berjaya mendapatkan kerja yg sesuai.

Sesi interview bukan saja bakal majikan nak mengenali kita tapi org yg kena interview juga harus mengambil peluang itu utk mengenali sykt tersebut dan kerja yg akan ditawarkan. Spt yg awak cakap, bermulalah dgn kerja yg kita sukai. Dan bila sudah dapat kerja tu, kenalah rajin belajar dan berusaha dgn gigih dan ikhlas.

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez