Thursday, April 21, 2011

Buat bakal suamiku

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Thursday, April 21, 2011
Dear my future husband yang disayangi, lagi amat dicintai,

saat ini, ramai yang bising menyangkakan aku ni berdiet pagi petang siang malam. ditambah pula dengan ketinggianku yang tak berapa nak cukup inci, menampak dan menyerlahkan laa pesona comel kiut miut ku ini.. tapi kang bang, saya sebenanye kuat makan, kejenye nak mengunyah jek.... lagi satu, abang kene tahan laa sikit, saya ni jenis makan slow sikit.. ikut sunnah nabi, kunyah 44 kali.. keh keh keh

dan, ketika ini, aku bukanlah wanita yang sempurna, yang mampu jaga perut suami, mampu menenangkan jiwa raga suami.... kerana, aku masih dalam proses pembelajaran.. abang, saya tak pandai masak tapi, kalu dengan saya, insya Allah perut abang tak lapar la.. syaratnye, telan je la ape yang saya hidang, rasanye masakan itu usah dikomplen banyak..
pastu kan bang, dulu umah mak saya ada bibik. tue le skang ni saya tak bape nak hadap sikit debu2 ni..nanti mula bersin sana sini.tapi takat nyapu sampah mop lantai 3 kali seminggu, cuci toilet seminggu sekali, dapur berasap sekali sehari bole la.. tapi kalu abang nak hire bibik jugak, tak mampu tengok saya kepenatan, mampu kata ape saya ni... isteri solehah tak bantah cakap suami..

kala ini jua, ramai teman ku menyagkakan fesyen ku tidak ikut trend semasa... alih-alih pakai baju sama juga. kasut dan henbeg ku jua stok-stok lama... saya tak pakai dan tak memilih baju-baju mahal dan branded sahaja. baju pasar malam yang cantik pon saya rembat je jugak.. tapi, saya teringin beno nak merasa pakai handbag coach


saya pon takde harta benda emas putih ke emas kuning ke berlian batu permata bagai... ada pon seutas rantai lama pemberian umi dan abah dulu...saya pon tak bape minat cincin2 ni... wat nyusah je kalu nak basuh pinggan mangkuk.. tapi kalu abang nak bagi tiffany 5riban, mampu kata ape saya ni bang...

dan saat ketika ini, cita-citaku tak penah padam.... tak penah ku pandang belakang. selalu ke depan... cita-cita tinggi menggunung untuk menjadi surirumah sepenuh masa, tak penah tak ada.
bang, bang, tak suke ke bang saya tunggu abang2 n anak-anak kat umah? kih kih kih


dan dikala terlafaz nye ijab kabul antara kite, maka jatuh bangun ku adalah bersamamu.
susah senangmu, aku lah dibelakang, tepi, kiri dan kananmu... eceh ceh ceh..

dah laa melalut nabihah mazlan woi.... geli plak anak tekak aku bile bace balik ni...
saje jek pepagi bute ni ada mood nak ngade2 gewdix, nak reply entry sorang blogger ni..
hahahahaha click ini untuk membaca.

8 Orang Terasa Hati:

Nur Liyana on April 21, 2011 at 3:41 PM said...

mantap!!!
insyaAllah you will get what u want...
as Allah said in quran: "perempuan yg baik untuk lelaki yg baik"
yakinlah dengan janjinya kak ah comey :))

JIJI YU on April 21, 2011 at 4:34 PM said...

muehehe..pepandai je ko menjawab eh..ahah...aku lagi hepi kalo bini aku makan air tangan aku senirik..

aLiAa said...

yaa xtaw plop ada cita2 nk jadi suri rumah sepenuh masa..hahaha...
igt yaa jeh ad cita2 g2..wahahhaa=D

topan on April 23, 2011 at 1:57 AM said...

suke3.... suke sangat kalau ada wife yang duduk umah jaga makan minum kita dan anak2 sepenuh masa... sangat2 sweet!!! ^__^

Cik Bee on April 23, 2011 at 7:24 AM said...

@nur liyana

insya Allah.. tengah berusaha ke arah itu.. tapi... hahahaha

Cik Bee on April 23, 2011 at 7:24 AM said...

@jiji yu

menjawab, as mencedok idea blogger. kih kih

Cik Bee on April 23, 2011 at 7:25 AM said...

@aliaa
always jerk.... tapi en. suami kene gaji beriban laa.. hihi

Cik Bee on April 23, 2011 at 7:26 AM said...

@topan
sweet ek?? kih kih kih... nt cik wife pon best jek duk umah, tayah susah2 keje. kurang penat. ngeh ngeh ngeh

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez