Thursday, March 3, 2011

ACCA Talk memeningkan kepala

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Thursday, March 03, 2011
memeningkan sebab lagi menyusahkan sebab lagi meragukan.
sekarang da start fikir pasal future. career, life objective, career aim, etc

Plan tak nak join audit again sebab takut takde life. 
Plan nak join commercial industry or banking line
Plan nak wat part time ACCA or may be i'd rather choose CIMA. tp CIMA susah (gaya macam ACCCA tak susah)
Plan nak gain chartered by age 30.
semua ni plan.. tp kene ingat, Allah juga yang tentukan

Talk by Mr. Ang sangat inspired me.... tapi, die kata join laa audit. it will help u a lot during doing ACCA.
tapi, cukup la pengajaran industrial training, tengok seniors yang busybody tu, doing professional papers as their part time sangat susah nak berjaya.
mana tak nye.. gile kee sampai malam 5 days a week. pastu nt gewdix-gewdix nak exam pulak.
kalu exam soalan takat silibus account foundation takpe gak...
ermmmm ermmm 
photoshoot after the talk.
this might be the last chance for us to be in auditorium uniten

Irr (co photographer of the day) with 
Miss Marziana (the lecturer cum the organizer of the talk.

and, ada orang kata jugak, masuk bank, selamanye akan di bank.
susah da nak tukar industry nanti.
bukan sorang dua yang cakap camni.. 
tapi ada plak lecturer cakap, if u tanak masuk audit, go to bank.

Consult senior from PwC pon macam tak brape encourage back to PwC again jek. 
hahahahaha ermm seniors sana pon da ramai resign kata. sabar je laaa
pening pening

Mr. Ang from ACCA suggest wat audit and at the sametime wat ACCA
huyooooo! hahahhaha

we'll c laa wat happen next year

Thanx to Wanie coz ajak join the photoshoot session

saje gewdix-gewdix nak letak gambar lagi

1 Orang Terasa Hati:

zeozir on March 3, 2011 at 8:18 AM said...

cik bee, all the best in whatever you do! ganbatte!

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez