Tuesday, June 30, 2009

menghitung hari, detik demi detik

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Tuesday, June 30, 2009
macam lagu kris dayanti plak kan...

hari ni dah 30 jun...
lagi 4 hari nak balik kampus..
ku dan adikku farhani sememangnye tengah menikmati hari-hari terakhir di rumah,
sebelum sem baru bermula..

farhani akan balik ke arau 4 julai, malam

aku akan balik ke muazam 4 julai pagi..dan sebelum tu,
akan pergi ke gong badak di umah cik long dulu pada khamis nanti..naik bus ke muazam dari kuala terengganu..

sob..sob..sob..
cedey..cedey..
3 bulan d umah, mcam xmo balik kampus smule laa plak..heee
................................................................................................................................................................


disebabkan kesuntukan waktu, ku dan ani telah mengade..
macam2 permintaan di buat espcially bab makan-makan ni...
hak hak hak
(sebab tue laa we gain weight so much bile dok kt umah ni)

hari sabtu, farhani mengidam nak makan soto..
bibik masakkan..

semalam, farhani nak makan kerabu kaki ayam,
bibik buat..

hari ni, aku nak makan ikan sumbat,
bibik masakkan.

hari ni jgak, farhani nak makan kerabu perut,
perut xder, ganti esok bibik cakap..

farhani tukar plan,
nak makan daging black pepper,
daging pon xder..
at last, bibik masakkan ayam black pepper.. okey la tue

petang td,
farhani g intai pokok rambutan kat depan umah..

da ada yg masak..
die pon kait laaa kan

"mesti umi marah kite dah kait ni.. tapi xpe la.. nanti kite x smpat gak nak makan...sabtu da nak blik kampus"


ayat farhani, sambil makan buah rambutan di atas buaian di laman umah...
ngeee aku nak ngadu kat umi! hak hak hak

minggu lepas, aku, farhani,dan atiqah(adik perempuan kami yang bongsu) mengidam nak makan pengat pisang..
pisang xder...

umi cari pisang kat kdai jmaat lpas..xde
hari ahad, umi cari lagi pisang yg seswai wat pengat, tp xder gak..

dan, hari ni..
akhir nye..
bibik watkan pengat pisang, makan ngan pulut!!!

wah wah wah...
alhamdulillah, hajat tertunai
tapi rasenye tak masyuk sangat.. sbab pisang trlebey masak..huhu

minggu lepas jgak, ku mengidam nak makan sambal kentang.
bibik tataw masak.
umi bz ngan analisa student form 3 die..


oleh itu, semalam, hari isnin..
da tak tahan da ni... memang mengidam gile!

dengan semangat nak makan yang membuak-buak
ku tlah masuk dapor..

bajet terer laa ni kan nak masak sambal kentang..
padahal x pnah wat pon..
xpe laa redah je laa

tataw wat exact ingredients yang diperlukan...
tapi, rase nye cara wat ala-ala ayam masak merah kot..
hak hak hak

dengan menggunakan persepsi yang sedemikian,
maka, ku masakklah sambal kentang ku!!
ada laa, modified sket2.. xkan sebiji sebijun nak sama mcam masak sambal ayam kan....
wa ha ha ha..



rupenye tak der ler menarik benor...

rasenye??

kata bibik: okey laaa, nanti bibik bole dah masak sambal kentang pas ni..
(ahakz, guna skill memasak ku ini kah?? hahahaha)

kata ani: biase2 jek.. kalu nak cter kat blog, x yah laa hiperbolasangat.. cakap macm sedap gler... pdhal biase jek..bole laa di makan

iqah balik dari sekolah, trus menuju ke dapur..

daku: iqah makan x kentang masak merah tue?

iqah: eh, ada ke?? iqah tataw tue kntang


ani menyampuk : amar pon x makan kentang tue tadi..huahuahua

haishhhhh =(

umi balik dr sekolah pukul 4.30 petang.. ku masuk bilik umi..

daku : umi, makan tak kentang?

umi: makan..

daku : sedap dop?

umi : sedap jah...umi suke



yea yea yea
boleh riak n takabur sket selepas semangat ku down disebabkan oleh kata-kata iqah n ani..
hahahahahaha

kesimpulan:
1- agak nye sume anak-anak yg akan pulang ke asrama akan mengade-ngade..hihihi
2- rasenye, ani jeles ngan diriku! hahahahaha

7 Orang Terasa Hati:

Farhana on July 1, 2009 at 12:18 AM said...

Hoho.. Bukan kate ani.. Akak pn jeles maa.. Uwaaa.. Manyaknye mende kamu order.. Ish3.. Nak gak..

CiK AiDa on July 1, 2009 at 12:57 AM said...

selamat kembali ke muadzam!jumpa kamu di muadzam nnty yer ;-p

nadzmoish on July 1, 2009 at 3:35 AM said...

hahha..the part ngade2an tu aku setuju sgt :p
erm, kalah org ngidam.. kte takde la plak nk mkn itu ini.yela hehari kne msk an.sendiri nak sendiri buat (cis snanye nk ckp yg aku dh ley msk bg org mkn :p) haha... note: kalo ade org mintak no phone kte sbb bace ni bg tau? wakaka.
eyh..mls gak nk lik..tp berazam nk slalu lik umah..hahhah.btw tak saba nk jumpe nak gussip..heh.mis u babe (mesti ngoko terharu an aku indu ko sorg) hahha.
okeyla.
last p/s: blaja wat sendiri kalo nk mkn,jgn asyik bik...bik..bibik!! hahah

misz A.C.C.A on July 1, 2009 at 10:32 AM said...

kak farhana : aish.. shari order satu menu jek..hihi

aida : ok dear..jumpe kat muazam..
muazam x sabar menunggu kite!

misz A.C.C.A on July 1, 2009 at 10:33 AM said...

nadz : ceh..skali skala mengade, bkan selalu mcam org tue..wahahaha

bole jek nak wat sndri, tp da namanye mengada kan..hak hak hak

hahahaha tharu gler ngan nadz..miss u too laaa..
kte x sabar blik muzam jmpe kekwan tp kte xmo study!

azam sem baru : x mo dah ponteng kelas..hak hak hak

haniey on July 1, 2009 at 3:02 PM said...

weh mek tok...tersgt la riak..xbaik riak..nnt jd takbur..hahaha..esk msk plok deh ;p

misz A.C.C.A on July 1, 2009 at 5:11 PM said...

esok hari last wes lunch kat umah before blik muazam....
ani r plak masak

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez