Thursday, May 14, 2009

aku sunyi dan sepi tanpamu

Cerita Hati Cik Bee Dicoret Pada Thursday, May 14, 2009
seawal 7.30 pagi hari ahad, bertolak mlewati bukit bunga jajahan jeli, kemudian gerik, banjaran titiwangsa, kedah dan akhirnye sampai laaa ke arau pada jam 3.45 petang...berkonvoi dengan ayah mie n family(ayah mie is my uncle, adik kpada umi =p ).turut sama mengikuti kami, kawan aliaa, Fa sekeluarga.. kami menyososri hijau alam, indah ciptaan Allah..





teringat zaman mude2 dolu..dah lama x lalui jalan2 gerik ni..dulu time lower form, jalan2 inilah yg ku lalui untuk sampai ke bukit nasah, gerik, perak... ehehe.miss it!


pagi isnin..
sngat bermakna utk adik ku aliaa.sangat berdebar n menggelabah..
first time berjauhan dngan keluarga.
menyambung pelajaran di matrik arau, perlis..


aku agak sayu melihatnye..sama seperti aku melihat farhani 2 tahun yg lpas..
pada pagi pendaftaran di IPT tanpa arwah abah di sisi.. sangat lain rasenye, x seperti ku.
ya, ani n ya sngat tabah n lebih beridkari dariku seusia mereka 18 tahun..
tapi, pasti ada hikmahnye kan...

bilik aliaa sngat kecil.. kalau aku n farhani, raenye x betah, sngat tak selesa.
N 4 d first nite aliaa di sana, dia x dpat tido... kata nye x bese diri lagi.
sabar je laa ya ek..lama2 nanti okey ler tue.. bye ya!


seusai pendaftaran aliaa n mengemas barang2 nye, kami ke big field(padang besar)..
tak der laa shoping pon, sbab umi da pokai..hukhuk
tapi, dapat jgak laa beli beg n baju2... tq umi.

hari selasa
jam 7.40 pagi, kami bergerak pulang...
sempat singgah di puncak tertinggi, merasai udara nyaman n paling penting, bergambar!



kami..(tiada dlam gmbar:cik ani n ayah mie)



di puncak


huhu.. 3 hari di dalam keta.. penat sangat!
sampai di umah, tido n rest x sdar diri..huhu

special dedication to aliaa:
all d best in arau...
i know u r s great sis.prove it 2 us, u can face d challenge in outside...
we all miss u..
(bergambar dgn ya sebelum kami tinggalkan nye)


kata bibik:

lain rase nye ya xder.. rase sunyi bila sorang lagi hilang kat umah..
kalu x, ada jerk yang nak gado ngan adam n jerit2 mcam halilintar sambar umah..(ehehe like sis like adik)
tanye adam:
mana kak ya?

kata hatiku:
agak x best bile tido, da xde peneman utk aku bebel, da xde orang nak citer kisahnye dan kawan2... agaknye, inilah rase ya bile ka ah balik muazam yerk.now, i feel it..
and, i know, umi risau kan anak pompuan die yg sorang ni..almaklum, x pnah jauh dari kuarge.risau umi, takut aliaa xde kawan..ehehehe..
i know, she'll be fine... my adik is tabah mcam umi n kakak2 nye!

1 Orang Terasa Hati:

Miss Raidah mr.LKB on May 15, 2009 at 6:43 PM said...

thanx coz snggah my blog..

waa gler sedey cter bhah,sabar k..
adek g blaja tuuu..
jgn sedey2...

ryda ltak ur blog kat link blog ryda k..
just be ur follower,meh2 follow my blog..
=)
epy oliday..

 

Cerita Hati Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez